ABN AMRO wint Finance for the Future Award

Bron: , 14 oktober 2019

ABN AMRO heeft in Londen een ‘Finance for the Future Award’ in de wacht gesleept, in de categorie ‘Communicating Integrated Thinking’. De prijzen zijn van Finance for the Future, een project van het Accounting for Sustainability Project (A4S) en ICAEW. A4S is in 2004 opgericht door Zijne Koninklijke Hoogheid de Prince of Wales, met als doel om duurzaam ondernemen tot ‘business as usual’ te maken.

Volgens het juryrapport vormt de duurzaamheidstransitie van de klanten van ABN AMRO de kern van de aangescherpte strategie: “Dankzij de strakke ‘core & more’-benadering staat het Integrated Annual Review centraal in de communicatie van de bank.”

ABN AMRO is in 2017 met ‘core & more’ van start gegaan. De lezer krijgt in het Integrated Annual Review een beknopt overzicht van de omgeving van de bank, de strategie, de gerealiseerde resultaten en de manier waarop ABN AMRO waarde voor de stakeholders creëert. In het jaarverslag is informatie te vinden over de (niet-)financiële prestaties in overeenstemming met de wettelijke vereisten. ABN AMRO heeft in 2018 ook voor het eerste een Impact Report gepubliceerd, naast een Human Rights Update.

ABN AMRO zet zich sterk in voor een heldere communicatie (richting uiteenlopende stakeholders) over de manier waarop duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie in de essentie van de purpose, de aangescherpte strategie en manier van denken zijn geïntegreerd.