Historie

In 1997 werd de International Corporate Environmental Reporting website (www.enviroreporting.com) opgericht door Folkert van der Molen (Van der Molen Environmental Internet Services). Milieuverslaggeving kwam toen internationaal sterk opzetten, duurzaamheidsverslaggeving bestond nog niet. Deze website bracht wereldwijd als eerste het actuele nieuws en gaf verwijzingen naar talrijke bronnen, handleidingen etcetera.

env

Eind jaren ’90 kwam de trend naar duurzaamheidsverslaggeving (met name door de initiatieven van het Global Reporting Initiative (GRI) met wereldwijde richtlijnen), volgde de site ook deze nieuwe ontwikkelingen. De site bracht zowel nederlands nieuws als internationaal engelstalig nieuws. De website genoot internationaal zeer grote belangstellling. Meerdere keren bezochten professionals, uit landen die overwogen wetgeving op te zetten voor verplichte verslaggeving, de oprichter van de website om informatie te vergaren (bijvoorbeeld uit Japan en Zuid-Korea). Mede door deze website kwam het GRI in beeld van Nederland en vice-versa. En door een succesvolle start van een lobby mede door de oprichter Folkert van der Molen is het internationale secretariaat van het GRI in 2002 in Nederland (Amsterdam) gevestigd.

In maart 2015 zijn de nieuwsdatabases van de website overgebracht naar twee andere websites van Van der Molen Environmental Internet Services: www.duurzaamheidsverslag.nl (deze website, Nederlandstalig nieuws) en www.Sustainability-Reports.Com (internationaal, engelstalig nieuws). Deze websites bieden overzichten van jaarverslagen. Hiermee is de database met meer dan 1.250 nieuwsberichten met de hele geschiedenis van milieu- en duurzaamheidsverslaggeving van 18 jaar lang (1997-2015) behouden gebleven en volledig doorzoekbaar via deze twee websites. Het nieuwe nieuws wordt nu verder bijgehouden op deze beide websites:

  • www.duurzaamheidsverslag.nl (deze website) werd in februari 1999 opgericht (tot april 2005 onder de naam www.milieujaarverslag.com) als hét loket voor milieujaarverslagen en later voor duurzaamheids-/MVO jaarverslagen.
  • www.Sustainability-Reports.Com werd opgericht in juni 2002 als hét internationale loket voor duurzaamheids-/MVO jaarverslagen.