Kristalevent 2023: Kristalprijs en Transparantiebenchmark

Bron: NBA, 4 november 2023

Op dinsdag 28 november aanstaande kunt u de uitreiking van de Kristalprijs en bekendmaking van de Transparantiebenchmark live bijwonen, vanaf 14.00 uur inloop (event start om 14.30) in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Genomineerden en eervolle vermelding

Het Kristalevent is hét event voor iedereen die zich bezighoudt met MVO-verslaglegging. Raak tijdens dit live evenement geïnspireerd door de duurzaamheidsverslaglegging van andere bedrijven, leer meer over de CSRD, deel uw eigen kennis en ervaring én kom te weten welk bedrijf dit jaar de Kristalprijs wint. Ook zal er een eervolle vermelding zijn met betrekking tot het aspect dubbele materialiteit in het jaarverslag. De drie genomineerden voor de Kristalprijs 2023 worden binnenkort bekendgemaakt.

CSRD en toekomst jaarverslaggeving

Tijdens het programma zal er onder andere inhoudelijk in worden gegaan op dubbele materialiteitsanalyses en op circulair ondernemen. Ook wordt er aandacht geschonken aan de toekomst van MVO-verslaglegging, welke als gevolg van de CSRD voor een steeds grotere groep bedrijven verplicht zal worden. Of u nou koploper bent op dit gebied of nog vele stappen te zetten heeft, het Kristalevent is waardevol voor iedereen die hier een actieve rol in vervult.

Workshops AFM, NS & Grant Thornton en Circle Economy & Swapfiets

Het Kristalevenement kent een inhoudelijk en inspirerend karakter. Dit jaar zijn er voorafgaand aan de uitreiking drie workshops te volgen voor de deelnemers. Zo zal er een sessie worden verzorgd door de AFM over de implementatie en naleving van de CSRD, een sessie over dubbele materialiteit met praktijkvoorbeelden van de NS en de laatste sessie zal gaan over circulariteit binnen de CSRD met specifieke focus op de European Sustainability Reporting Standard (ESRS) E5.

Over de Kristalprijs en Transparantiebenchmark

De overheid vindt het belangrijk dat Nederlandse bedrijven transparant zijn over hun activiteiten en beleid op maatschappelijk vlak. Daarom reiken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en NBA jaarlijks samen de Kristalprijs uit aan de organisatie met de meest transparante MVO-verslaglegging. Dit jaar vindt deze uitreiking voor de laatste keer plaats en zal worden teruggeblikt op de impact van Transparantiebenchmark en Kristalprijs op de verbreding en verdieping van jaarverslaggeving in de afgelopen decennia.

Sprekers zijn onder ander andere:

  •  Ilknur Dönmez, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
  • Jos Reinhoudt, MVO Nederland en lid Panel van deskundigen
  • Aleks Kayhan, EY en bestuurslid NBA
  •  Ton Meershoek, AFM
  • Werner Schouten, Impact Economy Foundation
  • Annemieke Bos en Emma Verheijke, Grant Thornton
  • Jacco Verstraeten- Jochemsen, Circle Economy
  • Janneke Wagner, Swapfiets
  • Sacha Göddeke-Mulder, NS

Meer informatie en aanmelden