Luminus, Lidl Belgium en Antwerp Management School winnaars Awards for Best Belgian Sustainability Reports met ‘beste impact’

Bron: IBR-IRE, 27 januari 2021

Luminus, Lidl Belgium en Antwerp Management School zijn de winnaars van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports met ‘best impact’. In de 4 andere categorieën werden de Awards dit jaar gewonnen door de Service Public de Wallonie (beste eerste duurzaamheidsverslag), Stad Gent, Luminus, KBC (voor organisaties die pionieren in de toepassing van de SDG’s), Luminus (categorie ‘Best Stakeholders Inclusiveness and Engagement ‘) en Lidl België (categorie’ creativiteit en originaliteit ‘).

Het Instituut voor Geregistreerde Auditors (IBR-IRE) viert dit jaar de 20e editie van de Awards voor Best Belgian Sustainability Reports. Wegens de Corona-restricties werd de ceremonie voor het eerst live gestreamd vanuit Brussels Expo en gevolgd door zo’n 350 geïnteresseerden die ook mochten stemmen in de categorie ‘beste impact’.

Dit jaar dienden 51 organisaties een rapport in (45 in 2018, 49 in 2016): 28 grote organisaties, 7 kmo’s en 16 andere organisaties. De jury gebruikte evaluatiecriteria op basis van de Global Reporting Initiative (GRI) -normen. De criteria omvatten ook een verwijzing naar de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van  de Verenigde Naties (de SDG’s) en integreert de openbaarmakingsdomeinen van de Belgische wettelijke vereisten van de wet van 3 september 2017 betreffende niet-financiële informatie.

De jury bestond uit 25 vertegenwoordigers van de academische wereld, economische actoren, vertegenwoordigers van de social-profitwereld en de publieke sector, evenals journalisten en registeraccountants. Sinds een paar jaar hebben de winnaars van de vorige edities ook aanvaard om deel te nemen aan de jury voor de volgende editie en hebben ze allemaal de verrijkende formule van een dergelijk proces genoemd in termen van wederzijds delen van ervaringen.

Zie het volledige overzicht