RJ en SER organiseren op 8 juni informatief webinar ‘Waarom verplichte duurzaamheidsrapportage relevant is voor alle ondernemingen’

Bron: , 12 mei 2022

Op woensdag 8 juni organiseren de Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) en de Sociaal Economische Raad (SER) een informatief webinar over de binnenkort verplichte duurzaamheidsrapportage en de gevolgen daarvan voor alle ondernemingen. 

De afgelopen maanden zijn er veel ontwikkelingen geweest rondom de aanstaande EU-richtlijn voor verplichte duurzaamheidsrapportages (Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD). Naar aanleiding hiervan is EFRAG gevraagd European Sustainability Reporting Standards (ESRS) te ontwikkelen waarvan de eerste  ontwerpen onlangs zijn gepubliceerd. De CSRD zal naar verwachting op korte termijn definitief worden en straks duizenden ondernemingen verplichten tot duurzaamheidsrapportages die voldoen aan ESRS.

Voor veel ondernemingen roept deze binnenkort verplichte duurzaamheidsrapportage echter nog heel veel vragen op. Om deze reden organiseert de RJ samen met de SER een informatief webinar waarin de CSRD en de ESRS worden toegelicht vanuit verschillende perspectieven. Ook worden tips gegeven over het vinden van de juiste informatie en het opzetten van een duurzaamheidsrapportage.

Dit webinar zal plaatsvinden op woensdag 8 juni van 16:00 tot 17:00. Aanmelden voor online deelname kan hier via de website van de SER.