Interne audit niet in staat om duurzaamheidrapportages te interpreteren

Bron: Financieel Management, 25 augustus 2010

58 procent van het topmanagement weet amper iets van de MVO bepaling in de Nederlandse Corporate Governance Code, de opvolger van de code Tabaksblat. Dit blijkt uit gegevens van risicospecialist Protiviti dat onderzoek deed naar bewustzijn en impact van de MVO bepaling in de Nederlandse Corporate Governance Code.
Daarnaast signaleert Protiviti dat veel interne audit afdelingen bij bedrijven niet voldoende kennis in huis hebben om de aan duurzaamheid gerelateerde risico’s in te schatten. Duurzaamheid is één van de belangrijkste pijlers in de herziene Nederlandse Corporate Governance Code. Vanaf dit jaar zijn bedrijven verplicht om over dit thema te rapporteren.

Suzanne Janse, senior manager van Protiviti: “De Code is onder andere aangepast op diversiteit, bonussen topmanagers en duurzaamheid. De focus heeft het afgelopen jaar echter gelegen op de eerste twee pijlers en niet zozeer op duurzaamheid. Wanneer de rapportage omtrent dit thema niet op orde is kunnen bedrijven niet voldoen aan de Nederlandse Corpoarte Governance Code. Interne audit afdelingen zijn nu nog onvoldoende op de hoogte om de risico’s rondom duurzaamheidprocessen in te schatten.”

Lees het volledige artikel via de link.

Lees het volledige artikel