Handreiking voor Maatschappelijke verslaggeving

Bron: Raad voor de Jaarverslaggeving, 29 juni 2007

Op 26 juni heeft de Raad voor de Jaarverslaggeving de Handreiking voor Maatschappelijke verslaggeving (versie 2003) in Nederlands- en Engelstalige versie op de website gepubliceerd.
De Handreiking werd voor het eerst in 2003 uitgebracht en is veelvuldig gebruikt, maar bleek al een tijdje niet meer leverbaar te zijn. Daarom heeft de RJ recentelijk een beperkt onderzoek gehouden over het huidige nut van de Handreiking.

Er is geconcludeerd dat de Handreiking nog steeds toegevoegde waarde heeft. Het geeft compact weer wat de gebruikers zijn, de onderliggende kwaliteitskenmerken, de inhoud van het maatschappelijke verslag en het verslaggevingsproces. Andere regelgevers verwijzen nog steeds naar de Handreiking, het vormt onder andere de basis voor de Nederlandse assurance standaard COS 3410 Assurance-opdrachten inzake maatschappelijke verslaggeving. De inhoud van de Handreiking is nog steeds zeer relevant.

Op veler verzoek heeft de Raad derhalve besloten de Handreiking voor Maatschappelijke verslaggeving via de website gratis beschikbaar te stellen.

Download de handreiking