Tweede MKB-duurzaamheidsverslag van Nederland

Bron: OM Den Haag, 28 juni 2007

Ruud Ter Smitte, directeur van Haagclean Products, heeft woensdag het eerste duurzaamheidsverslag van zijn bedrijf aangeboden aan de Rijswijkse locoburgemeester en wethouder van Stadsbeheer, Verkeer en Vervoer, Sport en Milieu de heer D. Jense. Het verslag is het resultaat van een MVO-project van Ontwikkelingsmaatschappij Den Haag (Om Den Haag) en Rabobank Den Haag en omgeving. Haagclean is het tweede MKB-bedrijf in Nederland dat een duurzaamheidverslag presenteert.
Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het Rabobankkantoor aan de Korte Vijverberg is woensdag het tweede duurzaamheidsverslag van een MKB-bedrijf gepresenteerd. De Rijswijkse wethouder Jense van Milieu, die het verslag in ontvangst nam, toonde zich verheugd en trots.
Naast Haagclean waren ook de projectdeelnemers Claasen Coatings en Weverling Groenprojekten op de bijeenkomst aanwezig. Beide bedrijven onderschrijven net als Haagclean de meerwaarde van MVO.
In samenwerking met Rabobank Den Haag en omgeving heeft Om Den Haag vijf bedrijven geadviseerd ten aanzien van MVO in de bedrijfsvoering. De adviezen zijn aangeboden aan de bedrijven door de Rabobank. De Rabobank besteedt zelf veel aandacht aan MVO en wil dit ook bij klanten bevorderen. Niet alleen vanuit ideële overwegingen, maar ook omdat zij van mening is dat ondernemingen die in een gezonde en duurzame toekomst investeren, een voorsprong hebben. Uit de scan is gebleken dat MVO bij Haagclean een sterk onderdeel is van de bedrijfsvoering. De organisatie was zich daar eigenlijk niet bewust van. “Door de scan zijn dingen op zijn plaats gevallen” zegt Ruud Ter Smitte. “Wat we al sinds jaren doen uit eigen overtuiging, blijkt nu te kloppen.” In een overtuigend betoog liet Haagclean zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen praktisch en goed uitvoerbaar is. Bovendien levert MVO Haagclean meerwaarde en onderscheidend vermogen.

Het Rijswijkse Haagclean volgt in de voetsporen van Rietbroek voor Schoonhouden. Dit Rijswijkse bedrijf presenteerde in 2005 als eerste MKB-er een duurzaamheidsverslag. Ook Rietbroek voor Schoonhouden nam in 2005 deel aan een MVO-project van Om Den Haag.