Meer dan 50% Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen doen aan integrated reporting

Bron: , 26 september 2017

In de evaluatie van het AVA-seizoen 2017 heeft Eumedion – dat de belangen van institutionele beleggers in corporate governance in Nederland vertegenwoordigt – vastgesteld dat het aantal geïntegreerde rapporten gepubliceerd door beursgenoteerde bedrijven dit jaar is gestegen. Meer dan 55% van de beursgenoteerde bedrijven rapporteert nu geïntegreerd.

Eumedion concludeert uit de bevindingen: “De dialogen die Eumedion heeft gehouden met beursgenoteerde bedrijven onthullen dat dit aantal in de komende jaren zal blijven toenemen. Een aantal beursgenoteerde bedrijven zijn nog steeds bezig met het proces van ‘geïntegreerd denken’ en met de integratie van duurzaamheidsrisico’s en kansen in de strategie en het bedrijfsmodel van het bedrijf. ”

Eumedion denkt ook dat de groei van geïntegreerde verslaggeving zal doorzetten door de Nederlandse Corporate Governance Code die in december 2016 is herzien. De code legt de nadruk op de langetermijnwaarde creatie en is afgestemd op de beginselen van geïntegreerde verslaggeving.

Eumedion erkent dat de kwaliteit van geïntegreerde verslagen in Nederland varieert, Randstad Holding en KPN onderstrepen als voorbeelden van beste praktijken in het land.

De groeiende belangstelling voor geïntegreerde verslaggeving in Europa valt samen met de signalering van Accountancy Europe dat geïntegreerde verslaggeving het “meestbelovende initiatief ter verbetering van de interconnectiviteit tussen financiële en niet-financiële informatieverslaggeving” is.  Dit staat in het Cogito Report, waarin samengewerkt wordt met het IIRC om geïntegreerde verslaggeving te promoten.

Download de rapportage van Eumedion (pdf, engelstalig)