Staatssecretaris Wiebes spreekt tijdens Kristaluitreiking

Bron: Kristalprijs, 22 oktober 2015

Op 19 november aanstaande vindt de jaarlijkse Kristaluitreiking plaats in Nieuwspoort in Den Haag. Het thema is deze keer ‘Openheid over belastingen’. Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes spreekt tijdens de Kristaluitreiking over recente internationale ontwikkelingen op dit gebied.

Verder is er een paneldiscussie en worden natuurlijk de Kristalprijzen uitgereikt. Dit alles onder dagvoorzitterschap van Inge Diepman.

Het volledige programma is als volgt:

15.00 – 15.30 uur: Ontvangst en registratie

15.30 – 15.45 uur: Opening door dagvoorzitter Inge Diepman, bekend als presentatrice van veelbekeken journalistieke tv-programma’s zoals B&W en Het zwarte schaap. Diepman licht onder meer het thema toe, Openheid over belastingen, en bespreekt de uitkomsten van de peiling over dit thema die werd gehouden onder de deelnemers van de Transparantiebenchmark.

15.45 – 16.15 uur: Paneldiscussie met vertegenwoordigers van VBDO, Oxfam Novib en Tilburg universiteit over het thema ‘Openheid over belastingen’. Zij zullen hun ervaringen met en visie op het thema delen en hierover met de zaal in discussie gaan.

16.15 – 16.30 uur: Speech door staatssecretaris Wiebes van het ministerie van Financiën over de recente internationale ontwikkelingen op fiscaal gebied

16.30 – 17.10 uur: Uitreiking van de Kristalprijzen door de nieuwe juryvoorzitter Monika Milz

17.10 – 17.15 uur: Afsluiting door Inge Diepman

17.15 – 18.30 uur: Netwerkborrel

Deelnemers aan de Transparantiebenchmark hebben een uitnodiging ontvangen. Andere geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar transparantiebenchmark@minez.nl (er is een beperkt aantal plaatsen)