Workiva Cloud Platform vereenvoudigt en versnelt ESG-rapportage voor bedrijven over de hele wereld

Bron: Workiva, 30 april 2021

Workiva Inc. heeft vandaag aangekondigd dat het zijn cloudplatformmogelijkheden heeft uitgebreid om bedrijven bij te staan bij het tegemoetkomen aan het snel veranderende landschap van Environmental, Social and Governance (ESG)-rapportage met een geschikte ESG-oplossing. De end-to-end-oplossing stelt bedrijven in staat gelijke tred te houden met de vraag van toezichthouders, ratingbureaus, institutionele beleggers en andere belanghebbenden naar betrouwbare, transparante gegevens en bewijs van toekomstgerichte bedrijfsdoelen op het gebied van ESG.

De end-to-end-oplossing stelt bedrijven in staat gelijke tred te houden met de vraag van toezichthouders, ratingbureaus, institutionele beleggers en andere belanghebbenden naar betrouwbare, transparante gegevens en bewijs van toekomstgerichte bedrijfsdoelen op het gebied van ESG.

“Workiva heeft jarenlange ervaring met het oplossen van complexe zakelijke problemen voor ‘s werelds grootste organisaties, waaronder het op ferme wijze beheren en rapporteren van financiële, niet-financiële en ESG-gegevens en het voldoen aan veranderende regelgeving,” aldus Julie Iskow, Chief Operating Officer van Workiva. “Er is een sterke motivatie voor organisaties om ESG-gegevens naast de balans te rapporteren om een bredere bedrijfswaardering te geven. Workiva is uniek gekwalificeerd om innovatieve technologische oplossingen te leveren die wereldwijde organisaties in staat stellen het complexe ESG-ecosysteem te begrijpen en meer transparantie en verantwoording te bereiken.”

Het ESG-rapportageproces vereist dat organisaties gegevens uit vele financiële en niet-financiële gegevensbronnen vastleggen en beheren. De gegevens moeten vervolgens worden georganiseerd en toegewezen aan meerdere rapportagestandaarden van agentschappen zoals de Sustainability Accounting Standards Board (SASB), het Global Reporting Initiative (GRI) en de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), en worden bekendgemaakt aan ratingbureaus en aandeelhouders.

De geïntegreerde ESG-oplossing van Workiva brengt teamgenoten, datasets en databronnen samen om hoogwaardige openbaarmakingen te leveren aan belangrijke belanghebbenden. De ESG-oplossing biedt de volgende geïntegreerde mogelijkheden:

  • Verzamel welke gegevens dan ook, waar u ook bent. Automatiseer het verzamelen van gegevens en maak direct verbinding met bronsystemen.
  • Bouw een ESG-strategie met alle soorten kaders. Maak gebruik van wereldwijd erkende ESG-kaders of gebruik een eigen bedrijfskader om gegevens te verzamelen.
  • Bereid u voor op een audit. Werk in dezelfde auditklare omgeving als financiële rapportageteams om ervoor te zorgen dat de ESG-informatieverschaffing aan het hoogste controleniveau voldoet.
  • Rapporteer met vertrouwen. Consolideer en verbind informatie in duurzaamheidsrapporten, enquêtes, wettelijke openbaarmakingen, jaarverslagen, SEC-deponeringen, scripts voor inkomstenoproepen en meer met nauwkeurige, consistente gegevens.
  • XBRL-tagging. Bereik meer transparantie en verantwoording met volledige eXtensible Business Reporting Language (XBRL)- en Inline XBRL-mogelijkheden.

“We verwachten dat ESG zich zal blijven ontwikkelen en de acceptatie van ons Workiva-platform in de organisaties van onze klanten verder zal stimuleren,” voegde Iskow toe. “We zullen doorgaan met het ontwikkelen van innovatieve functionaliteit en onderdelen die inspelen op de veranderende ESG-openbaarmakingsvereisten van de stakeholders van bedrijven.”

Workiva beschikt over de domeinexpertise om complexe problemen op te lossen en heeft jarenlange ervaring met het helpen van meer dan 3.700 bedrijven in meer dan 180 landen, en wordt ondersteund door een groot netwerk van meer dan 75 adviespartners. Ga naar workiva.com/solutions/esg-reporting voor meer informatie over Workiva’s passende ESG-oplossing.