Workiva en Persefoni gaan samenwerken om CO2-emissiegegevens voor investeerders te stroomlijnen

Bron: Workiva, 17 februari 2022

Workiva Inc., ’s werelds toonaangevende platform voor regelgevende, financiële en ESG-rapportage, en Persefoni, Inc, het toonaangevende Climate Management and Accounting SaaS Platform dat ondernemingen en financiële instellingen helpt eenvoudig hun real-time CO2-voetafdruk te berekenen, analyseren, beheren en rapporteren, hebben vandaag een strategisch partnerschap aangekondigd om transparante, investeringsgerelateerde carbon disclosures naadloos aan te bieden aan gezamenlijke klanten.

De SEC en andere wereldwijde toezichthouders kondigen nieuwe klimaatgerelateerde verslaggevingsrichtlijnen aan die organisaties op een doordringende manier zullen beïnvloeden. CFO’s, leiders op het gebied van duurzaamheid en hun raden van bestuur zullen moeten samenwerken om de koolstofrapportagevereisten van een herzien regelgevend kader in hun dagelijkse activiteiten op te nemen.

Het partnerschap creëert de enige rapportage oplossing in de markt die transparante en verbonden financiële en milieu-, sociale en governance (ESG) rapportage verenigt met een diepere granulariteit rond broeikasgas boekhouding in overeenstemming met de broeikasgas protocollen (GHGP) om koolstofemissies in Scope 1, indirecte emissies in Scope 2, en upstream en downstream emissies in Scope 3 te volgen.

“Workiva blijft innovatieve mogelijkheden ontwikkelen en leveren die ervoor zorgen dat ons end-to-end platform onze klanten in staat stelt om te voldoen aan de evoluerende ESG openbaarmakingsvereisten,” zegt Julie Iskow, chief operating officer van Workiva. “Door samen te werken met Persefoni zijn we in staat om investeerders en board-grade carbon data te leveren die gebruikt kunnen worden om betere beslissingen te nemen voor bedrijven en het milieu.”

Een technologie-ondersteunde oplossing is van cruciaal belang voor een organisatie om compliant te worden en daarna te blijven voldoen aan de regelgeving. Workiva en Persefoni zullen gezamenlijk een gekoppelde rapportage-oplossing bieden voor een naadloze overdracht van koolstofgegevens tussen de twee platforms, waardoor gebruikers kunnen afstappen van ongelijksoortige spreadsheets en handmatige processen. Dit zal gebruikers in staat stellen tijd te besparen, de efficiëntie te verhogen en complexiteit en risico’s te verminderen. Het zal ook de algemene nauwkeurigheid en transparantie in het record-to-rapportageproces verbeteren.

“We zijn verheugd over de waarde die onze samenwerking zal creëren voor onze gezamenlijke klanten door het pad te effenen om te voldoen aan complexe klimaatgerelateerde verslaggevingsvereisten”, zegt Kentaro Kawamori, chief executive officer van Persefoni. “Samen worden Workiva en Persefoni de marktleider in het vereenvoudigen van complexe ESG en Financial filings, zowel vandaag als in de toekomst.”

De technologie achter het partnerschap:

Persefoni vereenvoudigt radicaal de technische toetredingsdrempel voor carbon accounting en heeft met succes de meer dan 750 pagina’s van de GHGP technische richtlijnen in haar platform gecodificeerd. Daarnaast is Persefoni de eerste en enige leverancier die de wereldwijde standaard voor gefinancierde emissieberekeningen, het Partnership for Carbon Accounting Financials, heeft gecodificeerd. Het platform stelt gebruikers in staat om financiële, operationele en supply chain-gegevens om te zetten in gecertificeerde carbon footprint-gegevens, waardoor de complexiteit sterk wordt verminderd en de tijd om inzichten te verwerven in meerdere kaders voor klimaatinformatie en duurzaamheidsrapportage aanzienlijk wordt vergroot.

De samenwerking tussen Workiva en Persefoni zal gebruikers in staat stellen om naadloos gegevens te integreren en over te dragen tussen de platforms van de bedrijven, en zal ook toegang bieden tot carbon benchmarking en een carbon offsets marktplaats. Deze omvatten: activiteitsgegevens, CO2-voetafdrukberekeningen, klimaattrajectmodellen, secundaire datasets, operationele, financiële en supply chain-gegevens, en nog veel meer.

Gezamenlijke klanten kunnen dan gebruik maken van de Workiva Framework Explorer om gegevens te vergelijken met vereisten die zijn opgenomen in meerdere raamwerken, waaronder de Sustainable Development Goals (UNSDG’s) van de Verenigde Naties, Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD), Global Reporting Initiative (GRI), Sustainability Accounting Standards Board (SASB) en Carbon Disclosure Project (CDP), en de uitkomsten te rapporteren aan alle belanghebbenden.