CCH® Tagetik ESG & Sustainability-expertoplossing van Wolters Kluwer helpt organisaties verder te gaan dan compliance

Bron: Wolters Kluwer, 13 april 2022

Wolters Kluwer, wereldwijd leider in professionele informatie, softwareoplossingen en diensten, kondigt vandaag CCH® Tagetik ESG & Sustainability Performance Management aan, waarmee het zijn uitgebreide aanbod op het gebied van naleving van regelgeving verder uitbreidt. De kant-en-klare expertoplossing combineert initiatieven op het gebied van Environmental, Social en Governance (ESG) met financiële prestaties om bedrijven in staat te stellen een krachtige ESG-rapportage op te stellen en de nalevingseisen te beheren, terwijl ze tegelijkertijd hun duurzame groeistrategieën aansturen.

Nu de strengere EU-taxonomie vanaf januari 2023 van kracht wordt en de druk van belanghebbenden toeneemt, moeten zowel de financiële afdeling als compliance- en ESG-professionals er volledig op kunnen vertrouwen dat hun organisatie aan de veranderende ESG-vereisten voldoet. CCH® Tagetik ESG & Sustainability Performance Management versnelt de naleving van de EU-Taxonomie, GRI, SASB en andere normen en raamwerken door gebruik te maken van vooraf gebouwde en uitbreidbare processen voor het aggregeren en analyseren van complexe gegevens en het automatisch genereren van ESG-rapporten voor openbaarmaking. Klanten profiteren niet alleen van compliance, maar ook van betere en snellere besluitvorming om duurzame groei te stimuleren en risico’s te bestrijden door ESG-gegevens te combineren met financiële resultaten, geïntegreerde plannen en scenarioanalyses.

“Onze klanten vroegen en wij leverden. Daarom zijn we er trots op dat we onze CCH® Tagetik ESG & Sustainability expert oplossing kunnen aanbieden om ervoor te zorgen dat klanten continu en met gemak aan compliance kunnen voldoen, nu en in de toekomst,” zegt Ralf Gärtner, Senior Vice President en General Manager van Corporate Performance Solutions, Wolters Kluwer Tax & Accounting. “Bedrijven krijgen gestroomlijnde verslaglegging over regelgeving door middel van vooraf geconfigureerde content voor snelle implementaties, en geautomatiseerde en schaalbare processen die compliance vereenvoudigen. Maar dat is nog niet alles. Door ESG-gegevens te verankeren in financiële en operationele plannen, krijgen bedrijven de inzichten om ESG-kansen te zien, kostenbesparingen te identificeren en risico’s te minimaliseren.”

CCH® Tagetik is een wereldwijde expertoplossing die digitale transformatie mogelijk maakt in het kantoor van de CFO, door een strategisch en intelligent platform te bieden voor financial close & consolidatie, financiële & operationele planning, en naleving van regelgeving. Met zijn bewezen expertise op het gebied van regulatory compliance en het breedste scala aan producten op het gebied van regelgeving, gericht op verschillende vereisten van Solvency II, IFRS, tot Lease Accounting en meer, helpt CCH® Tagetik wereldwijde ondernemingen om gelijke tred te houden met de wildgroei aan en steeds complexere regelgeving.