Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit lid Informal Working Group van Taskforce on Nature-related Financial Disclosures

Bron: TNFD, 3 december 2020

Het concept van een Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) is in een stroomversnelling gekomen. In september 2020 spraken 62 organisaties uit de financiële sector, het bedrijfsleven, de overheid en verschillende consortia hun steun uit voor de TNFD door lid te worden van de Informele Werkgroep (IWG). Vanuit Nederland nemen Rabobank en Robeco deel. Het Nederlandse Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is een van de 11 nieuwe leden, 

De IWG komt sindsdien maandelijks bijeen als groep en bijna wekelijks in afzonderlijke werkstromen om na te denken over de onderwerpen die uiteindelijk zullen dienen als basis voor een werkplan en kader voor de Task Force voor wanneer deze in de tweede helft van 2021 van start gaat. .

Na zorgvuldige selectie door de TNFD-partnerorganisaties en IWG-covoorzitters zijn sindsdien nog eens 11 organisaties toegetreden tot de werkgroep. Naast het Nederlandse Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn de nieuwe leden:

  • Bedrijven: H&M Group; Iberdrola; JBS; Reckitt Benckiser (VK); Rio Tinto; en Tesco
  • Financiële instellingen en regelgevende instanties: de Nationale Ontwikkelingsbank van Brazilië (BNDES); de Europese Investeringsbank; Raiffeisen Zwitserland; en de pensioenautoriteit (Kenia).

Mariuz Calvet, directeur Duurzaamheid en verantwoord beleggen, Banorte en co-voorzitter IWG, zei: “We hebben grote vooruitgang geboekt met de IWG en hebben actieve discussies gevoerd over de vele en complexe componenten waaruit een werkplan en raamwerk voor de TNFD. Alle leden zijn verheugd dat deze nieuwe organisaties zich bij de werkgroep voegen. Het is enorm belangrijk om nog meer bedrijven de IWG te laten informeren en om een ​​nog bredere geografische dekking te hebben, en dat is enorm belangrijk voor het succes van het samenbrengen van een TNFD.