Online kick-off bijeenkomst Transparantiebenchmark 2021

Bron: RVO, 12 april 2021

Bent u deelnemer aan de Transparantiebenchmark 2021 of wilt u eraan deelnemen? Meld u dan aan voor de online kick-off bijeenkomst op 18 mei! U ontvangt belangrijke tips zodat u op een transparante manier verslag kunt geven over de maatschappelijke gevolgen van uw onderneming.

Tijdens de kick-off bijeenkomst bespreken we trends en ontwikkelingen. Daarnaast gaan we in op:

  • de criteria van de Transparantiebenchmark;
  • de werking van de self-assessment-tool; en
  • het thema klimaat.

Voor wie?

De kick-off bijeenkomst is voor de deelnemers van de Transparantiebenchmark 2021. Behoort u niet tot de deelnemersgroep, maar zou u dat wel willen? Ook dan kunt u zich aanmelden voor het event.

Programma

Hieronder vindt u het programma van het kick-off event.

10.45 uur: We zijn ‘live’. Pak nog een kop koffie, we beginnen om 11.00 uur.

11.00 uur: Opening en introductie, door host Cees van Straten (RVO)

  • Welkom, door vertegenwoordiger van EZK
  • Trends & ontwikkelingen op gebied van MVO-verslaglegging, door Teresa Fogelberg (voorzitter Panel van Deskundigen)
  • Uitleg over Transparantiebenchmark en self-assessment, door team Ernst & Young
  • Toelichting jurythema voor de Kristalprijs 2021: ‘Transparantie over impact van klimaatfactoren’, door Monika Milz (Juryvoorzitter) en Marcel Beukeboom, Klimaatgezant voor het Koninkrijk der Nederlanden
  • Afsluiting door host (12.00 uur)

Aanmelden

Meld u aan voor de online kick-off bijeenkomst via het online registratieformulier. Deelname is gratis.

Transparantiebenchmark

De Transparantiebenchmark is een 2-jaarlijks onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving van Nederlandse ondernemingen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) voert  dit onderzoek uit onder de 500 grootste bedrijven in Nederland.

De Transparantiebenchmark onderzoekt de mate waarin bedrijven transparant zijn over hun beleid en prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hoe transparanter een bedrijf, hoe hoger de score op de ranglijst. Hiermee kunnen bedrijven en hun klanten en leveranciers zien hoe zij het ten opzichte van anderen doen op gebied van duurzaamheidsverslaggeving. Ook wordt duidelijk waar de verbeterpunten zitten. Het bedrijf met het meest transparante jaarverslag gaat 30 november naar huis met de Kristalprijs.