RJ en EFRAG organiseren outreach over duurzaamheidsverslaggeving (ESRS-voorstellen) op 15 juni 2022

Bron: Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ), 26 mei 2022

De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) organiseert samen met EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group) op 15 juni 2022 het Nederlandse outreach event over de EFRAG voorstellen European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Kom ook, praat mee en geef input over deze voorstellen voor toekomstig verplichte duurzaamheidsverslaggeving.

Op 29 april 2022 heeft EFRAG de publieke consultatie gestart over deze voorgestelde ESRS. De RJ participeert in EFRAG en de RJ-werkgroep duurzaamheidsverslaggeving ontwikkelt momenteel het RJ-commentaar op deze belangrijke voorstellen. In dit kader organiseren de RJ en EFRAG dit Nederlandse outreach event met als doel:

  1. informatieverstrekking door diverse nauw betrokken experts over deze voorgestelde ESRS, en
  2. belanghebbenden in staat stellen directe reacties te geven aan zowel de RJ als EFRAG over deze ingrijpende voorstellen voor toekomstig verplichte duurzaamheidsverslaggeving.

De sprekers zijn deskundigen vanuit zowel de RJ (-werkgroep duurzaamheidsverslaggeving) als EFRAG (-Sustainability Reporting Board) met een Nederlandse achtergrond en/of ervaring. De presentaties en discussies zullen (net als de voorgestelde ESRS) voornamelijk Engelstalig zijn. Als deelnemer wordt u interactief betrokken bij de discussies en kunt u rechtstreeks input leveren.

Het outreach event duurt van 13.30 tot 17.30 met na afloop de gelegenheid tot een informele nadere kennismaking (business borrel). Het volledige programma volgt op korte termijn. Aanmelden voor deze outreach kan hier.
De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer (nabij station Amsterdam RAI). Online bijwonen van deze outreach behoort ook tot de mogelijkheden.