DHV en 3xP Sustainable Business Solutions: sterke samenwerking op gebied van sustainability-informatiesystemen in bedrijven

Bron: DHV, 2 januari 2003

DHV is een samenwerking aangegaan met 3xP Sustainable Business Solutions op het gebied van informatievoorziening van duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiertoe behoort informatievoorziening op het gebied van milieu, gezondheid, risico en veiligheid, human resources en duurzaamheid.
De partners vullen elkaar prima aan. 3xP is de Europese leverancier van een zeer compleet (EHS) risico management systeem van het Australische ICT-bedrijf BMS Solutions. De modulaire software applicatie die door dit bedrijf sinds 1997 op de markt wordt gebracht, wordt internationaal zeer gewaardeerd en is bij diverse grote multinationals succesvol geïmplementeerd. Het volledige pakket bestaat uit 3 modules: SiteSafe (gezondheid en veiligheid), Impact (milieu en duurzaamheid) en CAPAbility (Human Resources). Deze modules kunnen als afzonderlijke applicaties geïmplementeerd worden, maar ook als één EHS Totaal oplossing waarbij gebruik gemaakt wordt van een uniform data model. Hierdoor kan dubbele invoer van data tot een absoluut minimum worden beperkt. Vanwege de zeer moderne architectuur (web-enabled), en de meertalige User-Interface is de applicatie zeer geschikt voor ondernemingen met meerdere (internationale) sites. De modules zijn reeds zeer succesvol uitgerolt in Australie, Azië, Zuid Afrika en Noord Amerika.

De Adviesgroepen Duurzaam Ondernemen en Industie, Milieu en Veiligheid van DHV adviseren ondernemingen bij strategie- en beleidsvorming, implementatie en verslaggeving van duurzaam/verantwoord ondernemen en milieu- en veiligheidsmanagement. DHV zal dan ook deze inhoudelijke kennis inbrengen bij de implementatie van de genoemde software.

DHV en 3xP verwachten dat de markt voor informatiesystemen op het gebied van milieu, gezondheid, risico en veiligheid, human resources en duurzaamheid flink zal toenemen. Steeds meer ondernemingen maken milieu- en duurzaamheidsjaarverslagen waarvoor een goed opgezette informatievoorziening essentieel is. Ook uit het oogpunt van risicomanagement en kostenbesparingen is een goede informatievoorziening van groot belang. De genoemde software oplossing van BMS blijkt één van de meest flexibele en complete ICT-oplossingen die op dit moment op de markt zijn.

3xp Solutions